måndag 2 mars 2009

Grattis Petter, du är alltid en hjälte

J18 Allsvenskan: MODO med i kampen om topp2-placering och direktavancemang till kvartenMODO är alltjämt på fjärdeplats i J18 Allsvenskan Norra och har chansen att bli ett av de två lag som direktkvalificerar sig för kvartsfinal. Ångermanlänningarna besegrade nämligen Mora på bortaplan med 4-3 på straffar - och har endast tre poäng upp till AIK som är i serieledning.

Det är således nya regler för i år. Blott ettan och tvåan - i respektive serie - direktkvalificeras för kvartsfinal, medan trean och fyran blir klara direkt för åttondelsfinal. Femman och sexan får vidare spela förkval (innan en ev. åttondelsfinal) mot seriesegrarna i J18 Elit Fortsättningsserierna.
Mora ledde annars med 3-0 med sex minuter in på den tredje perioden; sedan Joakim Jacksson, Mats Hjort och Dan Pettersson målat för dalalaget.Men MODO replikerade och det rejält. Inom loppet av 1 minut och 16 sekunder (!) - fyra minuter efter Moras 3-0 mål - så gjorde man hela tre mål. John Westin, Jesper Olofsson och Peter Lundqvist var målskyttarna.
På straffar blev sedan Petter Segersten stor hjälte i Ö-vikslaget när han satte hela tre straffar.